Inceput de an scolar

Atat de mari au crescut de cand n-am mai scris 🙂

Glumesc… nu sunt atat de mari! Razvan este clasa a IV-a iar Issa clasa a II-a. Recunosc ca atunci cand am citit clasa a IV-a pe pagina de fb a clasei, am avut o reactie ciudata. Mi s-a parut ca, dintr-odata, Razvan era mult mai mare, desi ne despartise doar o vara (care nici nu a fost vara, dar asta este alta poveste). A IV-a ala suna …. mare! Parca ceva s-a schimbat pentru totdeauna. Nu stiu sa explic mai mult, este doar o chestiune de feeling. Acum m-am calmat 🙂 Da, a crescut, e mare mare, mai matur, nevoile lui se schimba, atitudinea lui se schimba, ceea ce spune el suna altfel. Clar este MARE 🙂

Inceputul de an la el a fost fara surprize – clasa deja este legata, invatatoarea ii stie pe toti, cu bune si cu rele, informatiile ni le-a dat din timp, emotiile au fost putine si de-o parte si de cealalta, adica copil si parinte. La Issa insa, emotiile au fost mari. Invatatoarea pe care a avut-o a iesit la pensie si am sperat din tot sufletul sa vina o invatatoare buna, cu dragoste pentru copiii si deschisa. Am primit exact ce-am dorit. Cel putin pana in acest moment, totul este ok. Am avut sedinta, ne-a cerut auxiliare, apoi a renuntat la ele, pentru ca a stabilit ca le va da fise daca este nevoie sa suplimenteze. A cerut bani pentru fondul clasei, la sedinta nu  a spus nimeni nimic, ca de obicei, apoi s-au intins la discutii pe ws. Invatatoarea a aflat si a scris pe grup ca daca sunt intrebari legate de bani, este oricand dispusa sa dea explicatii. A trimis un excel cu ce bani s-au strans si pe ce s-au cheltuit pana la acel moment. Mi-a placut tare mult, pentru ca la fiecare sedinta intrebarile se pun in curtea scolii, solutiile gasite de parinti, care evident sunt cele mai bune, se discuta in curtea scolii, la sedinta singura lor grija este sa se caute in buzunar de bani, sa nu cumva sa spuna mama lu’ nu-stiu-cine ca sunt ultimii saraci de pe lume daca nu dau in prima saptamana toti banii care se cer. Pare-se ca la sedinta parintii au gura ferecata. Si tare ma oftic ca suntem doar 2-3 care punem intrebari firesti dar suntem priviti ca niste ozn-uri de ceilalti. Atat de trist dar foarte adevarat!

Prin urmare, inceputul de an a fost un succes 🙂 Avem de lucrat anul acesta – clasa a 2-a care este foarte aglomerata si clasa a 4-a care se pare ca nu este nici ea aerisita. Vedem pe parcurs si sunt convinsa ca o sa fim ok. Cu tot ce-i bun si rau in sistemul de invatamant!

Le urez copiilor rabdare, deschidere si succes pe parcursul anului! Eu voi fi in spatele lor, langa ei, in fata lor, oriunde isi doresc, sa ii sustin!

Acest articol a fost publicat în Scoala. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s